Αλήθειες και μύθοι για την περιποίηση των νυχιών!

Καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε συμβουλές και tips για τα νύχια μας, πολλές από αυτές όμως είναι απλά παραπληροφόρηση. Αυτό φυσικά συμβαίνει και με ότι είναι σχετικό γενικότερα με την ομορφιά.

Έτσι σκέφτηκα και εγώ να σας παρουσιάσω ποιοι είναι οι μύθοι για την περιποίηση των νυχιών μας.

Αλήθειες και ψέματα για την περιποίηση των νυχιών!

 

Το ασβέστιο δυναμώνει τα νύχια

Σε αντίθεση με ότι μας έκαναν μέχρι και οι μητέρες μας να πιστεύουμε τόσα χρόνια, υπάρχει μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα ασβεστίου στα νύχια μας.

Έτσι, με το να προσπαθείς να πίνεις γάλα και να τρως τυροκομικά για να ανέβει το ασβέστιο σου δεν θα καταφέρεις να κάνεις τα νύχια σου πιο ισχυρά, παρά μόνο τον οργανισμό σου.

 

Πρέπει να αφήνεις τα νύχια σου να αναπνέουν

peripiisi nixion ediva.gr

Γενικά κυκλοφορεί αυτή η φήμη ότι δεν πρέπει να έχουμε διαρκώς τα νύχια μας βαμμένα, ώστε να μπορούν να αναπνέουν και να είναι πιο υγιή.

Και αυτό όμως δεν ισχύει. Δεδομένου ότι τα νύχια μας είναι κατασκευασμένα 100% από νεκρά κύτταρα, το οξυγόνο του αέρα δεν τους χρησιμεύει σε τίποτε απολύτως.

 

Είναι καλό να σπρώχνεις τα πετσάκια αρκεί να μην ματώσεις

Σίγουρα, σπρώχνοντας τα πετσάκια σου προς τα πίσω ή με το να τα ψαλιδίζεις κάνεις το μανικιούρ σου να δείχνει πολύ πιο εντυπωσιακό, τα πετσάκια όμως υπάρχουν για να προστατεύουν τις ρίζες των νυχιών αλλά και το δέρμα που υπάρχει γύρω από αυτά.

Οπότε με το να τα κόβεις και να προσπαθείς να τα εξαφανίσεις αφήνεις τον δρόμο ανοιχτό για τα μικρόβια.

 

Ο τροχός για την αφαίρεση επωνυχίων 

Ο τροχός θέλει γνώση και μέτρο. Αν δεν έχει η τεχνήτρια τις γνώσεις για την σωστή χρήση του τροχού τότε ναι μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στη μήτρα του νυχιού. Συνήθως όπου χρησιμοποιούν τροχό στα νύχια σας για πετσάκια ή ακόμα για αφαίρεση ημιμόνιμου…μάλλον θέλουν να σας «ξεπετάξουν»!

Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι με cuticle softener, pusher και κόβουμε με το πενσάκι ΜΟΝΟ ότι εξέχει, όχι υγιή ιστό.

 

Τα άσπρα σημάδια στα νύχια δείχνουν έλλειψη ασβεστίου

Ούτε αυτό μπορείς να το πιστέψεις, έτσι; και αν σκέφτεσαι πως ίσως είναι θέμα ανεπάρκειας βιταμινών και πάλι κάνεις λάθος. Αυτό το λευκό σημάδι συνήθως οφείλεται σε ήπιους τραυματισμούς που είχαμε στη βάση των νυχιών μας.

Βέβαια, υπάρχει και μια πολύ πιο σπάνια αιτία η οποία είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στην ηπατική ή νεφρική λειτουργία, αλλά εκεί θα δεις και άλλα συμπτώματα μαζί.

 

Τα μανό και τα ψεύτικα νύχια καταστρέφουν τα νύχια σου

simvoules nixia

Σε πολλές από εμάς έχει τύχει να έχουμε πρόβλημα μετά από την κακή εφαρμογή ή ακόμη και την αφαίρεση των ακρυλικών νυχιών ή του gel, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα συμβαίνει πάντα.

Το κλειδί για να μην έχεις πρόβλημα είναι να χρησιμοποιηθεί η σωστή τεχνική τόσο στην εφαρμογή όσο και στην αφαίρεση τους.

Πόσα από αυτά γνώριζες ότι ήταν απλά μύθοι;

 

 

 

Ελεάννα Τσάντη, Τεχνίτρια περιποίησης άκρων & Makeup artist.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *