Μύθος ή Αλήθεια Πως Το Ακρυλικό Χαλάει Τα Νύχια;!

14910491_10154247875703138_336576227845148278_n

Συχνά έρχομαι αντιμέτωπη με κοπέλες οι οποίες υποστηρίζουν πως το ακρυλικό λεπταίνει και χαλάει τα νύχια τους. Άλλες μιλάνε για φίλες και γνωστές τους, οι οποίες έχουν κάνει τοποθέτηση ακριλικού και τους είπαν πως μετά την αφαίρεση του, τα νύχια τους ήταν πολύ λεπτά και σπάγανε, άλλες μου λένε πως τους βάλανε πλαστικά νύχια (τιπ) με κόλλα και του τα βούτηξαν στην ακρυλική σκόνη και μετά χάλαγαν τα νύχια τους, άλλες κάναμε τζελ μαζί με ακρυλικό, άλλες ότι τους βάζανε κόλλα σε όλο το φυσικό νύχι και βουτούσαν στο ακρυλικό, άλλες ότι η αφαίρεση του ακρυλικού γινόταν από τις τεχνιτριες με τροχό και γενικά πάρα πολλά γύρω από το ακρυλικό και διαφορετικά μεταξύ τους.

Τι ισχύει όμως πραγματικά για το ακρυλικό;

Για να κατανοήσετε καλύτερα τι είναι το ακρυλικό, θα ήθελα να σας πω ότι το ακρυλικό ξεκίνησε τη δεκαετία του 70′ και το έβγαλε ένας οδοντίατρος από τα οδοντιατρικά υλικά με τα οποία έκανε και τα σφραγίσματα. Όποτε αυτό σας κάνει να σκεφτείτε ότι είναι κατάλληλο για τα νύχια μας, εφόσον όλοι μας πιθανόν να έχουμε ένα σφράγισμα ακρυλικού μέσα στο ίδιο μας το στόμα!!! Το ακρυλικό βγήκε ως θεραπεία για την ονυχοφαγία. Όποτε καταλαβαίνετε πως είναι απλά ένας μύθος πως το ακριλικό καταστρέφει τα νύχια. Το ακριλικό είναι θεραπεία για όσους τρώνε τα νύχια τους, έχουν αδύναμα νύχια, σπασμένα ή ακόμα κ χτυπημένα.

Γιατί όμως κάποιες φορές κοπέλες μετά από ακρυλικό έχουν πιο αδύναμα νύχια;

Εδω είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα, γιατί δε πρόκειται για το ακρυλικό κάθε αυτού που κάνει τη ζημιά, αλλά η κακή τεχνίτρια ή ακόμα  κακής ποιότητας υλικά.
Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν σε αυτό το σημείο, ότι μια είναι η σωστή τεχνική όταν λέμε κάνουμε τοποθέτηση ακρυλικού! Οποία άλλη μέθοδος και «πατέντα» από την τεχνίτρια είναι πολύ πιθανό να έχουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα στα νύχια σας.

Ποια είναι η σωστή τοποθέτηση ακρυλικού;

Πρέπει να γνωρίζετε πως η κόλλα στο φυσικό νύχι ειναι καυστική. Κανει κακό στο νύχι σας.
Η διαδικασία τοποθέτησης διαρκεί περίπου 1,5 έως 2 ώρες. Έπειτα από σωστή προετοιμασία των νυχιών και την απομάκρυνση από τα πετσάκια, τοποθετείται αυτοκόλλητη φόρμα για επιμήκυνση και τοποθετείται το ακρυλικό  με το ειδικό πινέλο, πάρα πολύ προσεκτικά από την τεχνίτρια, ώστε να μη μείνει κανένα σημείο στο νύχι όπου μπορεί να μπει νερό ή αέρας. Στη συνέχεια, λιμάρεται στο επιθυμητό μήκος και τέλος βάφεται.
Στη περίπτωση ενίσχυσης, ακολουθείται πάλι η διαδικασία προετοιμασίας του νυχιού (η οποία διαρκεί και την πιο πολύ ώρα) και έπειτα με ακρυλικό καλύπτεται όλη η επιφάνεια του φυσικού νυχιού.
Για την αφαίρεση ακρυλικού χρησιμοποιείται μόνο καθαρό ασετον και όχι τροχός ή λίμα.
Η συντήρηση γίνεται κάθε 3-4 βδομάδες. Κάθε 6 μήνες το ακρυλικό πρέπει να αφαιρείται από το νύχι και να επανατοποθετείται.

Εδώ βλέπετε κάποιες εικόνες από πελάτισσές μου πριν, κατά την διάρκεια και μετά το ακρυλικό: 

 

Ποδολόγος
Ελεάννα Τσαντη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *